عوارض مصرف دخانیات چیست

شاید این سوال در ذهنتان نقش ببندد که عوارض مصرف دخانیات چیست و چه اندازه در بین افراد جامعه دارای اهمیت است.

عوارض مصرف دخانیات بسیار است و نمی‌توان در مقاله‌ای کوتاه به تمام جنبه‌های منفی آن پرداخت، اما تحقیق و برسی در خصوص آن می‌تواند در آگاهی رسانی به اقشار جامعه نقش موثری ایفا کند.

آمارهای به دست آمده نشان‌دهنده این مطلب است که درصد بالایی از مردم جهان از سیگار استفاده می‌کنند و این در حالی‌ست که تمامی مصرف کنندگان سیگار از مضرات مصرف آن باخبر هستند.

افراد با مصرف دخانیات خود را در معرض ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان‌های مختلف، دیابت، بیماری‌های دهان و دندان، بیماری‌های تنفسی، پوکی استخوان، بیماری قلبی، مغزی و عروقی، مشکلات ناباوری و مشکلاتی در خصوص ایمنی بدن قرار خواهند داد.

بیماری بورگر نیز از جمله بیماری‌هایی است که افرادی که به مصرف دخانیات اعتیاد دارند را درگیر خود کرده است. این بیماری که ارتباط قوی با مصرف تنباکو دارد،  بیشتر در مردان جوان سیگاری رخ خواهد داد.

آمار غیر رسمی بیماران بورگر

آمار غیر رسمی مبتلایان به این بیماری رو به افزایش بوده و با اینکه آمار دقیقی از آن در دست نیست، اما با رواج مصرف تنباکو و استعمال دخانیات در بین جوانان و علت اصلی ابتلا به این بیماری، می‌توان گفت آمار بیماران بورگر در آینده به شکل نگران‌کننده‌ای افزایش خواهد یافت.

بیماری بورگر هنوز در بین افراد جامعه ناشناخته است و موجب کبودی سر انگشتان دست و پا، زخم آن‌ها و در مرحله پیشرفته این بیماری نیز به قطع عضو منجر خواهد شد.

بورگر تنها عارضه استعمال دخانیات نیست، اما اعتیاد و عادات ناسالم ناشی از مصرف سیگار و قلیان در برخی افراد، احتمال بروز آن را افزایش خواهد داد.

راه‌های پیشگیری و ترک

درمان قطعی این بیماری را تنها می‌توان در قطع مصرف هرگونه دخانیات اعم از قلیان و سیگار، دانست. برخی از مبتلایان به این بیماری بر این باورند که کم کردن مصرف این مواد باعث درمان آن خواهد شد، در صورتی که برای درمان قطعی این بیماری نیاز به ترک کامل دخانیات خواهد بود.

برخی مواد موجود در تنباکوی مصرفی، باعث حساسیت در افراد شده و این بیماری را شدت و دوباره به جریان خواهد انداخت. از این جهت برای ترک آن، باید از استعمال هرگونه مواد دخانی اجتناب کرد.

این مقاله گامی بود در جهت اطلاع‌رسانی بهتر به مصرف کنندگان دخانیات تا با تبعات استفاده از آن آگاه شوند و در جهت بهبود سلامتی خود و خودداری از مصرف هرگونه دخانیات تلاش کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *